Sunt mai multe comenzi si tipuri de panouri de comanda pentru un lift si multudinea de comenzi este vasta. Senzorii de suprasarcina impiedica deplasarea ascensorului pana cand se elimina incarcatura excesiva. Acesti senzori pot sa declanseze si o alarma vocala sau una sonora iar lucrul acesta poate deranja la randul sau un indicator de greutate care sa transmita faptul ca masina este prea incarcata pentru a putea functiona.

 

Panou comanda lift pret - sfaturi utile

Ventilatoarele electrice si aparatele de aer conditionat au rolul de a imbunatati circulatia aerului si confortul.

Un panou de control care are diferite butoane este foarte util. Exista text si pictograme care sutn ridicate cu scopul de a permite utilizatorilor orbi sa opereze ascensoarele.

Butoanele de selectare a etajului pot fi comutatoare cheie pentru a controla accesul. La unele ascensoare anumite etaje sunt inaccesibile cu exceptia cazului in care este utilizat un card de securitate sau este instrodus un cod de trecere. Butoanele de deschidere a usilor sau de inchidere sunt si ele extrem de utile.

Modul in care functioneaza butonul de deschidere este transparent si deschide imediat usa pe care o tine in siguranta un timp predefinit dupa care usa se inchide. Functionarea butonului de inchidere a usii este mult mai putin transparenta si de cele mai multe ori nu pare sa faca nimic ceea ce duce la rapoarte care spun ca butonul de inchidere a usii este placebo. Butoanele de deschidere si inchidere sunt solicitate in unele institutii de legi speciale si trebuie sa functioneze in caz de urgenta.

Programarea variaza semnificativ iar unele butoane inchid rapid usa pe cand altele au un timeout total astfel incat usile sa nu poata fi inchise timp de cateva secunde dupa deschidere. In cazul acesta, butonul de inchidere a usii nu va avea efect. Cu toate acestea butonul de inchidere a usii va duce la ignorarea unui apel din hol si dupa expirarea timpului de asteptare inchiderea se va face imediat anuland comanda de deschidere.

Butonul de alarma sau intrerupatorul pe care pasagerii il pot utiliza pentru a avertiza administratorii locatiei ca liftul sa blocat are o foarte mare utilitate. Setul de usi care sunt tinute blocate la fiecare etaj pentru a elimina accesul neintentionat in arborele ascensorului de catre persoane neavizate este comandat tot de panoul de control iar utilitatea sa este evidenta.

Acestea sunt doar o parte dintre optiunile unui panou de comanda pentru lifturi si este important pentru un ascensor modern ca numarul de comenzi sa fie cat mai mare. In timp, fiecare dintre acestea isi vor dovedi utilitatea.